De tweede rit met de Plusbus

De dames Jansen en van Zwieten verzorgden deze rit en gingen de eerste deelnemer ophalen. Dat was Mevrouw van Akkeren en daar maakten zij een foto van.

De ouderen van Halsteren en Lepelstraat kunnen door gebruik te maken van de Plusbus weer naar alle activiteiten, die voor hen georganiseerd worden, dus ook naar de “Dag van de Ouderen” op 15 oktober. Ook kunnen zij de Plusbus gebruiken om zich op te geven voor deze dag. In Lepelstraat is het opgeven op maandag 5 oktober in ’t Weike van 14.00 uur tot 15.30 uur. In de “Wittenhorst” op maandag 5 oktober en woensdag 7 oktober van 13.30 tot15.30 uur. Lees voor meer informatie op www. ouderenwerk halsteren. nl en houdt de dag en weekbladen bij.

Leuke Actie Plusbus

Win een dagje uit naar Intratuin met de Plusbus.

De Stichting Plusbus Halsteren/Lepelstraat houdt in de maand november een leuke actie. Iedereen die in de maand november een rit maakt met de Plusbus, ontvangt een bonnetje. Hoe vaker er gebruikt wordt gemaakt van de Plusbus, hoe meer kans er is op prijs. Voor elke rit die men maakt wordt immers een bonnetje uitgereikt. Zeven gebruikers van de Plusbus zullen in de prijzen vallen. Zij mogen op 10 december een dagje uit naar Intratuin. Uiteraard wordt het vervoer geregeld met de Plusbus. Ze worden ’s ochtends opgehaald en in de loop van de middag weer netjes thuis gebracht. Wie gebruik wil maken van de Plusbus kan elke ochtend op werkdagen bellen tussen 9.00 en 12.00 uur naar 06-38267251 voor een ritafspraak; dit kan voor de aansluitende middag of voor de dagen daarna.

Leuke actie Plusbus Vervolg

In de maand november ontvingen de deelnemers van de Plusbus elke keer een lootje met hun naam erop, wat ze in de groene bus moesten deponeren.
Daarmee maakten zij kans om gratis een uitstapje naar Intratuin te maken.
Dinsdag 1 december heeft één van de deelnemers, de lootjes getrokken om zo te bepalen wie er de winnaars zijn.
Inmiddels is er persoonlijk contact geweest met de gelukkigen om verdere afspraken te maken voor het uitstapje op 10 december.
Wij hopen hen een volgende keer zelf aan het woord te laten om hun verhaal te vertellen.

Wie gebruik wil maken van de Plusbus kan elke ochtend op werkdagen bellen tussen 9.00 en 12.00 uur  naar 06-38267251 voor een ritafspraak; dit kan voor de aansluitende middag of voor de dagen daarna.

Met de Plusbus naar Intratuin (verslag)

Zeven dames die regelmatig gebruik maken van de Plusbus hebben donderdag 10 december een leuk uitstapje gemaakt naar Intratuin. Zij waren de gelukkigen die in de prijzen waren gevallen bij de lootjesactie van de Plusbus in november. Uiteraard werden allen ’s morgen met de Plusbus opgehaald en na een onvergetelijke middag bij Intratuin weer veilig thuis gebracht.

Een van de dames, mevrouw Lutt,  vertelt: “Vroeger kwamen vriendinnen uit Breda, Bavel en omgeving jaarlijks om in de kersttijd samen naar Intratuin te gaan. Dat was altijd heel gezellig. Ik vind dit dus een hele leuke kans. De aankomst, het voorplein helemaal in de sneeuw, was een fantastisch gezicht, heel indrukwekkend. Het was gezellig om op ons gemak alles te kunnen bekijken; er was teveel om het allemaal te benoemen. We hebben genoten van alle kleine snuisterijen. Er waren ook kleine lichtgevende figuurtjes, leuk om mee te nemen voor de kleinkinderen. We werden door Intratuin getrakteerd op koffie met appeltaart. Het was een spontane gelegenheid om eens gezellig met elkaar te praten; dat is wat meerdere ouderen missen. De begeleiding door één van de centralisten en een chauffeur was prima. Ze hielden in de gaten of je wel bij bleef en dus niet verdwaalde. Ook de hal met de brug, de Disney figuren, was het bekijken waard. Daar konden we uitgebreid de tijd voor nemen voordat we opgehaald werden. De bus bracht ons ook weer veilig thuis. Plusbus: namens ons allen bedankt voor gezellige middag.”

We hebben jullie stemmen hard nodig

De Stichting Plusbus Halsteren – Lepelstraat heeft als doelstelling om mensen van 55 jaar en ouder, die niet meer, of onvoldoende, mobiel zijn “onder de mensen” te brengen. Daarmee wordt eenzaamheid bestreden en ontstaat een situatie waarin mensen met een zekere beperking zelf boodschappen kunnen doen, het ziekenhuis of de huisarts kunnen bezoeken of eenvoudigweg op bezoek kunnen. Wij zijn heel blij dat onze stichting die geheel door vrijwilligers gerund wordt, geselecteerd is om mee te doen aan de actie van de ING, Help Nederland Vooruit !!!!!
Vanaf maandag 22 februari 12.00 uur tot en met 11 maart kan er gestemd worden. 

WE HEBBEN JULLIE STEMMEN HARD NODIG!!!!
www.ing.nl/stemNederlandvooruit 

Zoek op postcode 4661, dan krijgt u 5 keuzes. Wij hopen dat u kiest voor Stichting Plusbus Halsteren-Lepelstraat.

In de week van 14 maart wordt de uitslag bekend gemaakt. Wij hopen natuurlijk voor een hoge donatie in aanmerking te komen. Mogen we op uw stem rekenen?
Hartelijk dank namens alle gebruikers en vrijwilligers van Stichting Plusbus Halsteren – Lepelstraat. 

1  2  3  4  5  Next  Last