Kantoor Plusbus nu in de Colweghe

HALSTEREN/LEPELSTRAAT- "We voelden ons hier meteen welkom en zijn heel blij met het nieuwe kantoor hier bij de Colweghe." Aan het woord zijn Ria Bruijn, een van de vrijwilligers die de centrale van de Plusbus bemenst en Ad de Bruijn, penningmeester. In verband met de sloop van zorgcentrum Sint Elisabeth, waar het Plusbus-kantoor afgelopen jaren gehuisvest was, moest worden uitgeweken naar een andere locatie.

Ad de Bruijn licht toe: "Zoals bekend is, verhuist het Elisabeth waar wij te gast waren op de bovenste verdieping, voor enkele jaren naar De Bosgaard op het terrein van landgoed Vrederust. We konden wellicht meeverhuizen naar dit semi-permanent gebouw maar uit praktische overwegingen is het voor de Plusbus beter om centraal op het dorp te blijven." De Plusbus verzorgt vervoer voor ouderen en minder valide mensen en rijdt in Halsteren, Lepelstraat en voor bezoek aan het ziekenhuis en zorgcentra in Bergen op Zoom. De manier waarop de Plusbus bij SDW de Colweghe terecht is gekomen, was via korte lijntjes eigenlijk snel geregeld. Naar aanleiding van een kennismakingsgesprek met bestuurder Conny Helder van stichting tanteLouise volgde een afspraak met manager Gerard Bennaars van dagcentrum de Colweghe. "Aanvankelijk wilden we met de Plusbus naar het terrein van De Viersprong waar SDW ook over een afdeling en ruimte beschikt. Conny Helder trad in contact met bestuurder Brigitte van Haaften van SDW en toen was alles snel geregeld", vervolgt Ad de Bruijn.

Het kantoortje van de Plusbus is gevestigd op de derde verdieping in kamer 3 van het SDW Dagcentrum aan Dorpsstraat 30 in Halsteren. In het gebouw krijgen mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand verschillende activiteiten aangeboden. Van werken in de horeca tot en met uiteenlopende creatieve op diverse afdelingen. Het voormalige gemeentehuis van de destijds nog zelfstandige gemeente Halsteren bruist van gezelligheid.

Iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur wordt de centrale van de Plusbus bemenst om afspraken te maken. Ria de Bruijn legt uit: "Mensen die gebruik willen maken van de Plusbus - en dat worden er steeds meer - bellen ons 's ochtends over ritten die ze willen maken, enkele of retour. Elke ochtend is er een andere centralist en we hebben twee reserves. Daarnaast zijn er tien chauffeurs beschikbaar voor vaste dagdelen en vier reserves." Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf mensen, ook allemaal vrijwilligers", vult Ad de Bruijn aan: "Het mooie van deze club is dat het heel goed werkt. Iedereen is op zijn post en alles loopt gesmeerd." Stichting Plusbus Halsteren/Lepelstraat keert in de toekomst weer naar het Elisabeth terug. Vanaf heden is het telefoonnummer van de Plusbus: 06-38267251.

Bron: De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant

1e lustrum Plusbus

De vrijwilligers van de Plusbus vieren dit jaar het 1e lustrum. 5 jaren van inzet voor en begeleiding van de ouderen van Halsteren en Lepelstraat. Dit in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en ondersteund door sponsoren en donateurs.

Vijf succesvolle jaren met mooie ervaringen, leuke interacties met de gebruikers en waardevolle vriendschappen. Vanuit de centrale vaak naast het inplannen van de rit een gezellig praatje en luisterend oor. De chauffeurs ervaren de gezelligheid in de bus en hoe leuk de mensen het vinden, indien nodig, om een blokje mee om te rijden. Opmerkingen zoals “ Hé dan kom ik hier ook weer eens" of “ Zo dat is verandert hier" of “En dat allemaal voor hetzelfde geld" komen geregeld voor.

Dit vrijwilligerswerk biedt zowel voor de chauffeur als centralist veel afwisseling en voldoening, geen dagdeel is hetzelfde. Voor de middagchauffeur altijd spannend wat er voor de betreffende middag op de ritlijst staat, die steevast door de centralist enkele minuutjes na 12.00 uur via de mail toegezonden wordt en zo ook de ritlijst voor de volgende ochtend.

Diverse ritten staan, op verzoek van de gebruikers, vast op de ritlijsten zoals het bezoek aan de kapper, het wekelijkse boodschappen, de gym, het bridgen of de dagbesteding.

Op verzoek worden er ook extra ritten/uitjes gereden buiten de reguliere dagdelen. Met een groep vanaf vier personen uit eten gaan, tentoonstelling, voorstelling, muziekoptreden bezoeken etc. behoort tot de mogelijkheden. Ook dit jaar verzorgen we weer het vervoer naar de Noveen vieringen in Lepelstraat, negen dinsdagavonden vanaf 14 april en de slotviering op zondagochtend 14 juni.

Velen weten dus al hun weg te vinden naar de Plusbus en maken gebruik van de mogelijkheden die dit biedt. Dus als u behoort tot de doelgroep 55+ of te maken heeft met een beperking, aarzel niet om contact op te nemen via telefoonnummer 06-38267251 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.

De Plusbus is er voor u.

Kerst en nieuwjaarswens

Het bestuur van de "Stichting Plusbus Halsteren-Lepelstraat" wil, nu het jaar 2022 bijna ten einde is, alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Ook gaat onze dank uit naar onze sponsoren en donateurs.

Wij rekenen ook volgend jaar op U en wensen u allen een goed en gezond 2023.

Onze vrijwilligers ruimen het parkeerterrein achter Gezondheidscentrum De Bank op.

Afgelopen zaterdag 11-02-2023 hebben we met een groepje vrijwilligers het parkeerterrein, achter het voormalige Rabobank gebouw, opgepoetst.
Gesnoeid, onkruid verwijderd en geveegd. Een aanhanger vol tuinafval is afgevoerd.

Het Rabobank gebouw is grondig verbouwd en per 5 maart opent hier Gezondheidscentrum De Bank van Pieter en Sonja Piessens.
Zij stelden de parkeerplaats vorig jaar beschikbaar voor onze Plusbus en hier maken we alweer vanaf maandag 25 juli gebruik van.

Deze ochtend, na een schone parkeerplaats gerealiseerd te hebben, werden we gastvrij ontvangen door Sonja Piessens en kregen een rondleiding door het gezondheidscentrum.
Zeer interessant wat ze hier met een grote groep medewerkers, diverse zorgmogelijkheden aanbieden.

Wij vertelden op onze beurt de mogelijkheden op vervoer met de Plusbus.
Mooi dat we er voor elkaar zijn.

 

 

 

 

Samen in de Regio

Wij zijn per 1 maart 2023 lid geworden van Samen in de regio.

Op bijgaande foto overhandigt Laura Janssens het Certificaat aan onze voorzitter Ad van de Vrede

https://sameninderegio.nl

1  2  Next  Last