In 2019 naar de Noveen vieringen in de SInt Antoniuskerk te Lepelstraat

Ook in 2019 rijdt de Plusbus voor u naar de Noveen vieringen in de Sint Antoniuskerk te Lepelstraat.

Elke dinsdagavond  vanaf 16 april, negen weken lang. Zo ook naar de slotviering op zondagochtend 16 juni.

Meldt u aan via ons telefoonnummer 06-38267251, bereikbaar op maandagochtend tot en met vrijdagochend tussen 9.00 en 12.00.

 

Wij kijken er naar uit u te mogen vervoeren.

Kantoor Plusbus nu in de Colweghe

HALSTEREN/LEPELSTRAAT- "We voelden ons hier meteen welkom en zijn heel blij met het nieuwe kantoor hier bij de Colweghe." Aan het woord zijn Ria Bruijn, een van de vrijwilligers die de centrale van de Plusbus bemenst en Ad de Bruijn, penningmeester. In verband met de sloop van zorgcentrum Sint Elisabeth, waar het Plusbus-kantoor afgelopen jaren gehuisvest was, moest worden uitgeweken naar een andere locatie.

Ad de Bruijn licht toe: "Zoals bekend is, verhuist het Elisabeth waar wij te gast waren op de bovenste verdieping, voor enkele jaren naar De Bosgaard op het terrein van landgoed Vrederust. We konden wellicht meeverhuizen naar dit semi-permanent gebouw maar uit praktische overwegingen is het voor de Plusbus beter om centraal op het dorp te blijven." De Plusbus verzorgt vervoer voor ouderen en minder valide mensen en rijdt in Halsteren, Lepelstraat en voor bezoek aan het ziekenhuis en zorgcentra in Bergen op Zoom. De manier waarop de Plusbus bij SDW de Colweghe terecht is gekomen, was via korte lijntjes eigenlijk snel geregeld. Naar aanleiding van een kennismakingsgesprek met bestuurder Conny Helder van stichting tanteLouise volgde een afspraak met manager Gerard Bennaars van dagcentrum de Colweghe. "Aanvankelijk wilden we met de Plusbus naar het terrein van De Viersprong waar SDW ook over een afdeling en ruimte beschikt. Conny Helder trad in contact met bestuurder Brigitte van Haaften van SDW en toen was alles snel geregeld", vervolgt Ad de Bruijn.

Het kantoortje van de Plusbus is gevestigd op de derde verdieping in kamer 3 van het SDW Dagcentrum aan Dorpsstraat 30 in Halsteren. In het gebouw krijgen mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand verschillende activiteiten aangeboden. Van werken in de horeca tot en met uiteenlopende creatieve op diverse afdelingen. Het voormalige gemeentehuis van de destijds nog zelfstandige gemeente Halsteren bruist van gezelligheid.

Iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur wordt de centrale van de Plusbus bemenst om afspraken te maken. Ria de Bruijn legt uit: "Mensen die gebruik willen maken van de Plusbus - en dat worden er steeds meer - bellen ons 's ochtends over ritten die ze willen maken, enkele of retour. Elke ochtend is er een andere centralist en we hebben twee reserves. Daarnaast zijn er tien chauffeurs beschikbaar voor vaste dagdelen en vier reserves." Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf mensen, ook allemaal vrijwilligers", vult Ad de Bruijn aan: "Het mooie van deze club is dat het heel goed werkt. Iedereen is op zijn post en alles loopt gesmeerd." Stichting Plusbus Halsteren/Lepelstraat keert in de toekomst weer naar het Elisabeth terug. Vanaf heden is het telefoonnummer van de Plusbus: 06-38267251.

Bron: De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant

Kerst- en nieuwjaarswens

Het bestuur van de "Stichting Plusbus Halsteren-Lepelstraat" wil, nu het jaar 2019 bijna ten einde is, alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Ook gaat onze dank uit naar onze sponsoren en donateurs.

Wij rekenen ook volgend jaar op U en wensen u allen een goed en gezond 2020.

Nieuwe voorziening in Lepelstraat

 

 

 

 

 

 

Wat? Vervoer voor u en uw dorpsgenoten al u graag om boodschappen in Halsteren wilt

Wanneer? Iedere woensdagochtend

09.30 uur - 10.15 uur Koffie en thee in "t Weike (eigen kosten)
10.15 uur Vertrek vanaf deze locatie naar Plus Supermarkt Halstereen
11.30 uur U wordt thuis afgezet

Voor wie? Iedereen vanaf 55 jaar of met een vorm van beperking (u mag een begeleider meenemen indien gewenst)

Kosten? Retour € 3,60

Komt u ook? Bel dan uiterlijk op dinsdag tussen 9-12u naar de Plusbus op het nummer 06 38 26 72 51. (vermeld dat u wilt vertrekken vanuit Buurthuis ’t Weike, Kerkstraat 82, 4664 BS Lepelstraat)

 

Dit is een initiatief van het Sociaal Team Lepelstraat/Halsteren vanuit WijZijn Bergen op Zoom, Stichting Plusbus Halsteren-Lepelstraat en SKW Lepelstraat. Want samen krijgen we meer voor elkaar!

 

First  Previous  1  2  3  4